Μαλάξεις-μασάζ

Home / Μαλάξεις-μασάζ
Μαλάξεις-μασάζ

Η θεραπεία με μασάζ-μαλάξεις (Massage therapy) αποτελεί μια από τις παλιότερες συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους βελτίωσης και ενίσχυσης της Υγείας.

Τα ευεργετικά του αποτελέσματα γίνονται αμέσως διακριτά τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο αφού έχει την ικανότητα να ανακουφίζει το σώμα από τον πόνο και την κούραση, βοηθάει στην χαλάρωση του οργανισμού καταπολεμώντας ταυτόχρονα το σωματικός στρες και άγχος ενώ συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία όλων των οργανικών συστημάτων.Οι μαλάξεις με φυσικά προϊόντα όπως είναι το αμυγδαλέλαιο, το σταφυλέλαιο και άλλα λάδια φυτικής προέλευσης, έχουν ευεργετικές δράσης στον ιστό του δέρματος βελτιώνοντας την ελαστικότητα του, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση του ενώ ενισχύει την θρέψη του καθώς και την ικανότητα του να επουλώνει τυχόν πληγές.

Επιδρά στο κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας. Βοηθάει την αποβολή άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού, μέσω της κινητοποίησης του λεμφικού συστήματος, συμβάλλει στην καλύτερη πέψη των τροφών ενώ θετική επίδραση έχει και στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι μαλάξεις λειτουργούν ευεργετικά σε όλων των ειδών τους σωματικού πόνους, βοηθάνε στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων όπως ο Διαβήτης,  το πάρκινσον, ημικρανίες κ.α. ενώ συμβάλουν δραστικά στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών (ψυχογενής βουλιμία, ψυχογενής ανορεξία, κλινικό σύνδρομο υπερφαγίας) μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη. Ενισχύει την καλή διάθεση και μειώνει τις αϋπνίες.

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την καλύτερη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στους μύες και τους ιστούς με συνέπεια την ενίσχυση της υγείας αλλά και της αθλητικής απόδοσης.

Μπορεί, με κατάλληλες τεχνικές, να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει τις μυϊκές βραχύνσεις αυξάνοντας την ευλυγισία του σώματος, μπορεί να γίνει πριν, κατά ή μετά την προπόνηση συμβάλλοντας στην καλύτερη απόδοση και αποθεραπεία του σώματος και να βοηθήσει στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος από του καταπονημένους μύες.

Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση στης παχυσαρκίας, καθώς και στην προσπάθεια απώλειας βάρους αφού όχι μόνο ενισχύει την ψυχολογία του ατόμου αλλά μειώνει και τον σωματικό πόνο που πολλές φορές είναι ανατρεπτικός παράγοντας για την άσκηση και κίνηση που είναι απαραίτητη ώστε η απώλεια κιλών να σημαίνει απώλεια λίπους.

Πριν από την εφαρμογή μιας θεραπείας μαλάξεων απαραίτητη είναι η λήψη ιστορικού ώστε να μπορέσει να γίνει εξατομικευμένη προσέγγιση σε κάθε άτομο, ενώ με αυτό τον τρόπο ορίζονται οι περιορισμοί που πρέπει να εφαρμοστούν κατά την μάλαξη, και εντοπίζονται τα σημεία στο σώμα που χρειάζονται εστίαση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο