Πατενταλάκης Ηλίας

Home / Πατενταλάκης Ηλίας

Καλώς σας βρίσκω λοιπόν !

Το όνομα μου είναι Ηλίας, και οι περισσότεροι μέχρι σήμερα δυσκολεύονται με το επίθετο μου, Πατενταλάκης. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια.

Στην συνέχεια υπήρξα σπουδαστής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Διατροφής και  Διαιτολογίας,
από το οποίο αποφοίτησα το 2014 ενώ το επόμενο έτος απέκτησα την άδεια ασκήσεως για το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου το οποίο ασκώ μέχρι και σήμερα.

Στοχεύω στην προσέγγιση της Υγείας με τρόπο περισσότερο μεθοδικό ο οποίος περιλαμβάνει μικρές αλλά σταθερές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σκέψης και αντίληψης σε θέματα που αφορούν την ευζωία. Άλλωστε, η υγεία είναι μια κατάσταση πολυδιάστατη, όχι μόνο σωματική αλλά πνευματική και φυσικά ψυχική, και όπως αναφέρει και το ρητό «Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Έτσι σας προσκαλώ να βρούμε τα «μήλα»-αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητα του καθενός ξεχωριστά ώστε να κλειδώσουμε την «ασθένεια» έξω από τα σπίτια μας!

Άναφορικά με την επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας αντιλαμβάνομαι το έργο του Διαιτολόγου ως μια διαδικασία Αγωγής Υγείας διαμέσου της οποίας προσπαθώ να καταλάβω τις ανάγκες του κάθε ατόμου που επιλέγει να δουλέψουμε μαζί, να βρούμε τον διαφορετικό τρόπο που χρειάζεται ο καθένας ώστε να πετύχει την αλλαγή που θέλει στη ζωή του, να στηρίξω και να κατευθύνω με επιστημονικότητα και σεβασμό την προσπάθεια όλων όσων επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, και να έχουν αποτελέσματα που θα διαρκέσουν στον χρόνο.

Συσχετίζω πάντα τον όρο «δίαιτα» με την έννοια της καλής θρέψης, η οποία οδηγεί στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής.Η απώλεια ή η αύξηση βάρους αποτελεί ένα ενδιάμεσο στάδιο από το οποίο περνάμε στην προσπάθεια μας να κατακτήσουμε την Υγεία, είναι φιλοσοφία ζωής και όχι περιοριστικό μέτρο της.

Μπορώ λοιπόν να πω με βεβαιότητα ότι κάποιος που γνωρίζει πώς να ακολουθεί μια δίαιτα, δηλαδή έναν τρόπο ζωής, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την διατροφή του, μπαίνει στη διαδικασία να αναλογιστεί δύο βασικά πράγματα:
Αυτό που θέλω να φάω, το χρειάζομαι;
Ποια ανάγκη μου ικανοποιώ (ψυχολογική, σωματική, κοινωνική);
Και τέλος να αποφασίσει τι να κάνει και τι να μην κάνει.Αλλά για να μάθει κανείς να λειτουργεί με τον τρόπο αυτό, και να απαντάει με ειλικρίνεια στους παραπάνω προβληματισμούς χρειάζεται χρόνος, εκπαίδευση και γνώση, χρειάζεται Αγωγή.

Να σας ευχαριστήσω λοιπόν που αφιερώσατε τον χρόνο σας προκειμένου να διαβάσετε τις σκέψεις και τις βλέψεις μου, και να σας καλέσω να γνωρίσετε τη δουλειά μου από κοντά.

Ας μοιραστώ τα αγαπημένα μου!

Τρόφιμα: Αβοκάντο, ελαιόλαδο, σκόρδο, κουκουβάγια ή αλλιώς ντάκος , κυματιστά πατατάκια με ρίγανη (και όμως!)

Αιθέρια έλαια:  Λεβάντα και κανέλα

Σημείο για μασάζ: Γάμπες

Αγαπημένη σκέψη: Τόλμα να είσαι διαφορετικός!

Socials

Skip to content