Παρασκευοπούλου Άσπα

Home / Παρασκευοπούλου Άσπα

Ονομάζομαι Ασπασία Παρασκευοπούλου, είμαι φυσικοθεραπεύτρια. Αποφοίτησα από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης το 2013.

Θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρή να θέλω να γίνω φυσικοθεραπεύτρια και η εμπλοκή μου στον πρωταθλητισμό ήταν κάτι που με επηρέασε αρκετά. Για πολλά χρόνια έκανα πρωταθλητισμό στην υδατοσφαίριση και βίωσα αρκετούς  τραυματισμούς τους οποίους ξεπέρασα με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή μου.

Μέσα από την γυμναστική έμαθα να «ακούω» το σώμα μου και να το αγαπώ. Μόλις αποφοίτησα από το Α.Τ.Ε.Ι. ξεκίνησα την εξειδίκευση μου στην χειροθεραπεία και το 2018 πήρα το πτυχίο του orthopaedic manual therapist. Μία σωστή λήψη ιστορικού και μία σωστή κλινική εξέταση μας φέρνει κοντά στο τι συμβαίνει στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Η σχέση εμπιστοσύνης με τον θεραπευόμενο θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να ορίσουμε τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν έναν σωματικό πόνο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός, δουλεύουμε μεθοδικά μαζί του ανάλογα τους στόχους που θέτει.

Ο καθένας μας μπορεί να καταφέρει να έχει μια όμορφη σχέση με το σώμα του, ώστε να είναι σε θέση να αισθάνεται την οποιαδήποτε αλλαγή / ενόχληση / διαταραχή και να μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε μια αλλαγή και πως βιώθηκε σωματικά . «Το σώμα έχει την δική του λογική».

Αγαπημένα 

Τρόφιμα : Κατσικίσιο τυρί, ελαιόλαδο, ρίγανη, καυτερή πιπεριά, σύκα, αβοκάντο

Φαγητά : γεμιστές πιπεριές, γεμιστά κολοκύθια, κολοκυθοανθοι

 

Skip to content