Αναστασία Παυλίδου

Άσκηση

Γεια σας και από μένα!

Είμαι η Αναστασία Παυλίδου και ασχολούμαι  με την άσκηση και την φυσική αγωγή. Από μικρή λάτρευα το παιχνίδι στην γειτονιά –ήμουν από την τυχερή γενιά που το πρόλαβε αυτό, τουλάχιστον στην  Κοζάνη όπου μεγάλωσα- αλλά και τον αθλητισμό.

Αυτή η αγάπη για τον αθλητισμό με ‘έσπρωξε’ να σπουδάσω στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη και αργότερα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Άσκηση και Υγεία’ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, και να προωθώ μέσα από την δουλειά μου την δια βίου άσκηση.

Στόχος μου λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι ως γυμνάστρια είναι  να βελτιώσει το άτομο την φυσική του κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τα ‘γούστα’ του, ώστε να βελτιωθεί  η καθημερινότητα, η υγεία,  η ποιότητα ζωής του, αλλά και να περνάει καλά μέσα από αυτό , ώστε να αγαπήσει την άσκηση, είτε αυτή είναι στο νερό, είτε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, είτε στο βουνό ,είτε οπουδήποτε και όπως αλλιώς.

Όταν το πρόγραμμα της άσκησης  είναι  στοχευμένο, με μεθοδικότητα και σχεδιασμένο  σύμφωνα με τις ικανότητες, ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του ασκούμενου, τότε ελαχιστοποιούνται οι πιθανοί τραυματισμοί και τα οφέλη της άσκησης  είναι ορατά σε πολλά επίπεδα, μεταβολικές και καρδιοαναπνευστικές αλλαγές, φυσική κατάσταση, ψυχολογία, και ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο γνωστό αρχαίο ρητό ‘νούς υγιής εν  σώματι υγιεί’.

Ελάτε, λοιπόν, να δούμε τι είδους άσκηση ταιριάζει σε εσάς και να βγάλουμε μαζί το πρόγραμμα γυμναστικής και να βελτιώσουμε την ζωή σας!

 

Από τα αγαπημένα μου…

Τρόφιμα φακές, φασολάκια, χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι, ρώσικη, πίτσα με 4 τυριά

Αγαπημένη ενασχόληση μουσικη, πεζοπορία στο βουνό

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content