Η ώρα του τσαγιού (It’s Tea time)

Home / Αγωγή υγείας & θρέψης / Η ώρα του τσαγιού (It’s Tea time)
Η ώρα του τσαγιού (It’s Tea time)

Η ώρα του τσαγιού (It’s Tea time)

Το τσάι είναι ένα ρόφημα, το οποίο απολαμβάνουν σε όλη την Ευρώπη.Μέχρι και 8 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα μπορούν να καταναλωθούν εντός των συστάσεων για την καφεΐνη, από του ενήλικες (εκτός εγκυμοσύνης).
Το τσάι έχει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία, οι οποίες δεν απαντώνται σε άλλα ροφήματα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης.

Μερικές από τις θετικές επιδράσεις του στην Υγεία είναι :

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονόδεις ιδιότητες (πολυφαινόλες – φλαβονοειδή), βελτίωση των επιπέδων “κακής”-LDL χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης, και μείωση κινδύνου για εγκεφαλικό, βοήθειας διαχείρισης του σωματικού βάρους (μείωση με κατανάλωση μαύρου τσαγιού), αντιιικές και αντιμικροβιακές επιδράσεις, ευεργετικό για τη φυσική αντοχή και την εγρήγορση μέσω της περιεχόμενης καφεΐνης και άμυνα κατά των μεταδοτικών ασθενειών και βοήθεια στην ανανέωση των κατεστραμμένων ιστών των οστών μέσω του Φθορίου (F – Flurine).

Κατανάλωση

Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, με λεμόνι (αύξηση περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά και ενίσχυση της γεύσης για τους λάτρεις του ξινού), ή με την προσθήκη μέντας ως μεταγευματικό ρόφημα (βοήθεια της πέψης, αν καταναλωθεί τις απογευματινές ή βραδυνές ώρες πιθανόν να προκαλέσει αϋπνία), ενώ μικρά κομματάκια τζίντζερ μεσα στο ρόφημα βελτιώνουν την γεύση και την θρεπτική του αξία.

Για τους νέους εραστές του τσαγιού, προτείνω έτοιμο αρωματισμένο τσάι της επιλογής τους, προσωπικά λατρεύω τσάι με ρόδα από τριαντάφυλλο.

Προσοχή όμως το τσάι ΔΕΝ βράζεται.

Τα φύλλα τσαγιού σε θερμοκρασίες βρασμού “καίγονται” και το ρόφημα αποκτά μια πικρή γεύση η οποία δεν είναι η γεύση του δίνει το τσάι στο νερό.
Η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού για την παρασκευή του ροφήματος είναι 70-80 βαθμούς για το λευκό και το πράσινο, ενώ το μαύρο αντέχει και υψηλότερη θερμοκρασία.

Βάλτε το στην ζωή σας σήμερα, και κάθε μέρα!!
Καλώς ήρθατε σε έναν κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις!!

 

Πηγή: http://www.eufic.org/en/healthy-living/article/tea-health-and-hydration

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Skip to content