Η Άλφα Βήτα της Θρέψης – Ημέρα Γ (άμα) – Γνώρισε

Home / Αγωγή υγείας & θρέψης / Η Άλφα Βήτα της Θρέψης – Ημέρα Γ (άμα) – Γνώρισε
Η Άλφα Βήτα της Θρέψης – Ημέρα Γ (άμα) – Γνώρισε

Η Άλφα Βήτα της Θρέψης – Ημέρα Γ (άμα) – Γνώρισε

Γνώρισε τα όρια σου

Πιο είναι το επόμενο σου βήμα;

Σε ποιο στάδιο της ζωής μου βρίσκομαι;

Ποιες είναι οι αλλαγές που μπορώ να αντέξω Τώρα να κάνω;

Τι θέλω πραγματικά να βελτιώσω σήμερα;

Επέκτεινε

Ίσως για πολλούς το ζήτημα της Υγείας να είναι μια προτεραιότητα που για καιρό δεν την έπαιρναν πολύ σοβαρά, ή πρόσεχαν άλλα θέλουν καιρό να βελτιώσουν κάτι , όπως για παράδειγμα ότι λαχανιάζουν εύκολα, ή ότι ο ιδρώτας τους είναι πιο έντονος.

 

Γνώρισε τα όρια σου

Μέσα σε αυτή την διαδικασία γνωρίζεις τα όρια σου, βλέπεις τι θέλεις και μπορείς, την δεδομένη στιγμή, να αλλάξεις και προσπαθείς να το κάνεις να βελτιωθεί, όπως το να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στην μέρα σου.

Το επόμενο μου βήμα είναι να μειώσω το στρες στην ζωή μου, να βελτιώσω την ψυχολογία μου. Είναι κάτι που θα με βοηθήσει να σκεφτώ πιο καθαρά.

Μα πώς θα το κάνω, είναι τόσα τα πράγματα καθημερινά που με βομβαρδίζουν και πώς να ανταπεξέλθω; Ίσως αφού δεν μπορώ να αλλάξω το εξωτερικά ερεθίσματα «για την ώρα» , ίσως να προσπαθήσω να ηρεμήσω το σώμα μου εσωτερικά, τι ξέρω γι αυτό;  τι ξέρω για το σώμα μου;

Όταν το έντερο μου δεν λειτουργεί σωστά, όταν δυσκολεύομαι να πάω τουαλέτα ή όταν μπουρμπουλήθρες σκάνε όλη μέρα στο στομάχι μου. Καμιά φορά το παθαίνω όταν πεινάω ή όταν έχω βαρυστομαχιάσει. Για να μην σου πω τι γίνεται αν φάω τυρόπιτα και μίλκο.

Το ήξερες ότι το έντερο σου είναι ένας από τους δύο εγκεφάλους που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα; Συνδέεται με τον γνωστό μας εγκέφαλο, αυτόν που βρίσκεται πίσω από τα μάτια μας, με τις περισσότερες νευρικές συνάψεις από οποιοδήποτε άλλο όργανο στο σώμα μας.

Σαν να λέμε η «Καρδιά» είναι το έντερο και ο «Νους» το μυαλό. Μάλλον γι αυτό λένε ότι

«Η καρδιά περνάει από το στομάχι»

Μάλλον πρέπει να βελτιώσω την υγεία του εντέρου μου για να είμαι πιο ήρεμος άνθρωπος.

Σε ποιο στάδιο της ζωής μου βρίσκομαι;

Πώς είναι οι διαπροσωπικές μου σχέσεις; υπάρχει κάποιος στο περιβάλλον μου που θα μπορούσε να με βοηθήσει να αλλάξω μερικά πράγματα;

Ποιος είναι αυτός; μήπως να του κάνω μία κουβέντα;

Μήπως χρειάζομαι και την βοήθεια κάποιου ειδικού , γιατί και εγώ δεν τα γνωρίζω όλα, και στο ίντερνετ δεν ξέρω ποια τι να πιστέψω.

Μάλλον για να βρω ποιο είναι το επόμενο μου βήμα χρειάζομαι κάποια στήριξη, γιατί καλά θα ήταν να χάσω 10 κιλά σε έναν μήνα, αλλά αυτό θέλει μεγάλες θυσίες και έχει μεγάλη επιβάρυνση για την συνολική μου υγεία.

Ίσως κάποιος ειδικός να με βοηθήσει να βρω που θέλω να πάω. Γιατί να πάω και να μου πει απλά τι να τρώω και τι να μην τρώω δεν παίζει. Θα φάω και θα το λέω κιόλας. Άλλωστε τι ξέρει αυτός για την δική μου ζωή για να μου πει τι να κάνω και τι να μην κάνω.

Ποιες είναι οι αλλαγές που μπορώ να αντέξω Τώρα;

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα βήματα μιας θεραπευτικής προσέγγισης με στόχο και σκοπό να βελτιωθεί ένας τομέας της υγείας σου μεθοδικά και επιτυχημένα.

Το να πεις ότι θέλεις να χάσεις 10 κιλά είναι εύκολο, το να βρεις όμως πως θα χάσεις το Πρώτο είναι το μεγάλο στοίχημα. Και μετά να βρεις ποιος θα είναι ο επόμενος σου στόχος, το επόμενο κιλό απώλειας ή η ένταξη περισσότερου νερού μέσα στην μέρα σου;

Βρες ποια μικρή αλλαγή θα οδηγήσει στην μεγαλύτερη και ακολούθησε την.

Κάνε την προσπάθεια να βελτιώνεις την υγεία σου μια συνεχή προσπάθεια όπως όταν πηγαίνεις 2 φορές την εβδομάδα στο ωδείο ή το γυμναστήριο, ακόμα και αν πολλές φορές βαριέσαι.

Όχι μια διαδικασία με ημερομηνία λήξης. Αντί να λες «είμαι σε δίαιτα» ή «κάνω δίαιτα» , να είναι κάτι σαν να λες «τώρα βελτιώνω την θρέψη μου» (και την υγεία μου κατ’ επέκταση)

Και αν μου πεις ότι αυτός είναι ο δικός μου τρόπος αντίληψης περί βελτίωσης της υγείας, τότε ο δικός σου, ποιος είναι;

Τι θέλω πραγματικά να βελτιώσω σήμερα;

Και αφού βρω ποιες συνήθειες θέλω και μπορώ να βελτιώσω, πώς τις κατατάσσω σε προτεραιότητα;

Ποια είναι η πιο σημαντική; είναι η πιο σημαντική αλλά και εφικτή να γίνει πρώτα;
Δηλαδή είναι πιο σημαντικό να χάσω 10 κιλά; ή ένα και ταυτόχρονα να αυξήσω και το νερό που πίνω, ή τα φρούτα που τρώω;

Μάλλον πρέπει να αυξήσω το νερό και τα φρούτα πρώτα για να έρθουν και τα 10 κιλά απώλεια. Κάτσε να χάσω το πρώτο μωρέ όμως και θα ρθούν και τα υπόλοιπα.

Επέκτεινε

Επέκτεινε την αντίληψη σου πάνω σε θέματα που αφορούν την υγεία σου.

Η διαφορετική γεύση φαίνεται ενδιαφέρουσα.
Μπορεί να τρώω πολύ κρέας στην καθημερινότητα μου, αλλά με ένα σωστό μαγείρεμα και τα όσπρια ή τα λαχανικά μπορούν να γίνουν πολύ νόστιμα.

Μοιράσου με τους φίλους σου τους προβληματισμούς σου, βρείτε μαζί καμιά ιδέα.
Αν είσαι εσύ καλά και οι άνθρωποι γύρω σου είναι καλύτερα. Αν οι άνθρωποι γύρω σου είναι καλά είσαι και εσύ καλύτερα.

Μοιράσου ιδέες, συνταγές, μία κοινή δραστηριότητα.

Κάνε την Υγείας σου

μια συνεχή διαδικασία, τρόπο ζωής!

Leave a Reply

Your email address will not be published.