Βότανα και Υγεία: Ενίσχυσε τον οργανισμό σου

Home / Αγωγή υγείας & θρέψης / Βότανα και Υγεία: Ενίσχυσε τον οργανισμό σου
Βότανα και Υγεία: Ενίσχυσε τον οργανισμό σου

Βότανα και Υγεία: Ενίσχυσε τον οργανισμό σου

Τα βότανα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Ο αστράγαλος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγει αντικαρκινικά κύτταρα στον οργανισμό. Είναι επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πρέπει να λαμβάνεται όταν υπάρχει πυρετός.

Μυρίκα, η τριγωνέλλα, το κράταιγο, το σκουλόχορτο, η γλυκόριζα και το κόκκινο τριφύλλι ενισχύουν την ανοσολογική αντίδραση.  ΠΡΟΣΟΧΗ: η κατάχρηση της γλυκόριζας μπορεί να προκαλέσει αρτηριακή πίεση. Το βότανο αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά για περισσότερο από 7 συνεχόμενες ημέρες. Πρέπει να αποφεύγονται εντελώς σε περίπτωση ύπαρξης υπέρτασης.

Το μαύρο ραδίκι, η πικραλίδα και το γαϊδουράγκαθο, συμβάλλουν στον καθαρισμό του ήπατος και του αίματος. Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο αποτοξίνωσης και πρέπει να λειτουργεί στον βέλτιστο βαθμό.

Ο σπόρος λυκόμουρου (goji berries) , το τζίνσενγκ, η σούμα, και η νεφροσία περιέχουν γερμάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που υποβοηθάει την λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: το τζίνσενγκ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν υπάρχει υπέρταση.

Η εχινάτσια ενισχύει το ανοσοποιητικό και τη λεμφική λειτουργία ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα

Η σαλιβουρία δρα ευεργετικά στα κύτταρα του εγκεφάλου, υποβοηθά την κυκλοφορία και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό

Η υδραστίδα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθαρίζει τον οργανισμό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Προειδοποίηση: η υδραστίδα δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από μια βδομάδα κάθε φορά. Η χρήση της δεν ενδύκνειται κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης και γαλουχίας, ενώ προσοχή χρειάζεται όταν την χρησιμοποιούν άτομα με αλεργίες.

Το Ligustrum (γνωστό στην Κινέζικη βοτανολογία ως nu zhen zi) αυξάνει την παραγωγή λεμφοκυττάρων από τον μυελό των οστών και ενισχύει την ωρίμανση τους σε Τ-κύτταρα.
Δρα ευεργετικά στην υγεία του θύμου αδένα, της σπλήνας ενώ αναστέλλει την ανάπτυξη όγκων.

Το έλαιο της ρίγανης περιέχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως θυμόλη και καρβακρόλη, συστατικά που αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, παράσιτων και ιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.